logo ccjct

WORKHOP-REGULAMENTULUI GENERAL PRIVIND PROTECȚIA DATELOR PERSONALE

06.03.2018

12 Martie 2018, orele 14:00 – 18:00​

 

Aula Facultății de Drept și Științe Administrative  –  Universitatea „OVIDIUS”, Constanța,  str. Aleea Universității nr. 1, jud. Constanța

 

 

 

Prin intermediul acestui eveniment Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureș, prin Centrul de Cercetări Aplicative în Drept și Afaceri, în parteneriat cu Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private și Asociația Română de Drept și Afaceri Europene își propun să supună dezbaterii opiniei publice și să analizeze, împreună cu specialiști în domeniul de referință, impactul implementării cerințelor Regulamentului General privind Protecția Datelor asupra modului în care o organizație își desfășoară activitatea curentă.

Astfel, orice organizație prelucrează datele cu caracter personal pentru diverse scopuri. Spre exemplu, aceste date pot fi prelucate în scopul executării contractelor încheiate cu clienții sau cu furnizorii, în vederea îndeplinirii obligațiilor legale de plată a taxelor și a impozitelor ori în scop de publicitate și marketing. Indiferent de motivul invocat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, organizația are obligația de a prelucra doar datele strict necesare în desfășurarea propriei activități.

De asemenea, organizatorii Workshop-ului își propun ca dezbaterile din cadrul acestui eveniment să conducă la identificarea de posibile provocări și / sau oportunități pentru societăți în ceea ce privește punerea în aplicare a prevederilor Regulamentului General pentru Protecția Datelor.

Evenimentul va avea un caracter interactiv, iar echipa de lectori va dezbate împreună cu participanții problemele și situațiile propuse de aceștia.

 

ORGANIZATORI:

  • Universitatea „Ovidius”, Constanța;
  • Centrul de Cercetări Aplicative în Drept și Afaceri al Universității „Petru Maior”, Tîrgu Mureș.

PARTENERI:

  • Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private, Tîrgu Mureș;
  • Asociația Română de Drept și Afaceri Europene, București.

 

AGENDA WORKSHOP-ULUI:

13:45 – 14:00 Înregistrarea participanților

14:00 – 15:45 Panelul I

15:45 – 16:00 Pauză de cafea

16:00 – 17:45 Panelul II

17:45 – 18:00 Concluzii.

 

LECTORI:

Workshop-ul va fi susținut de către lectorii:

Dr. Irina ALEXE, cercetător ştiinţific asociat, Institutul de Cercetări Juridice „Academician Andrei Rădulescu” al Academiei Române, București; membru fondator, Centrul pentru Protecția Datelor al Universității „Petru Maior”, Tîrgu Mureș; membru în Colegiul Științific al Revistei Române de Protecția Datelor.

Dr. Daniel-Mihail ȘANDRU, profesor universitar; coordonator al Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române; membru fondator, Centrul pentru Protecția Datelor al Universității „Petru Maior”, Tîrgu Mureș; membru în Colegiul Științific al Revistei Române de Protecția Datelor.

Dr. Raul-Felix HODOȘ, lector universitar, coordonator al Centrului de Cercetări Aplicative în Drept și Afaceri din cadrul Universității „Petru Maior”, Tîrgu Mureș; avocat coordonator, Hodoș & Asociații, București; practician în insolvență coordonator, Hodoș Business Recovery, Tîrgu Mureș; conciliator SAL-Fin în domeniile „asigurări – reasigurări” și „capital”; arbitru al Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Mureș; membru în Colegiul Științific al Revistei Române de Protecția Datelor.

 

DETALII PLATĂ

Participarea la acest eveniment este condiționată de înregistrarea și plata, în prealabil, a taxei de participare de 350 de lei.

Taxa se achită în contul Societății Române de Cercetare Pentru Afaceri Publice și Private, cu mențiunea „taxă de participare Workshop Constanța 2018”.

Beneficiar: Societatea Română de Cercetare Pentru Afaceri Publice și Private (Tîrgu Mureș), având cod de identificare fiscală: 28522578.

Cont: IBAN RO17 BREL 0002 0010 6313 0100, deschis la Libra Internet Bank.

Vom transmite confirmările către dvs. în limita locurilor disponibile.

Pentru informații suplimentare și înscrieri la eveniment, vă rugăm să ne contactați prin e-mail, la adresele: gdpr@jus.ro.

 

ALTE INFORMAȚII:

Evenimentul se va desfășura în data de 12 Martie 2018, în intervalul orar 14:00 – 18:00, în Aula Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „OVIDIUS”, Constanța,  str. Aleea Universității nr. 1, jud. Constanța.

Bursa Imobiliara Constanta Cursuri Calificare Constanta